Rețetă desert placinta bio cu mere si gem de arahide.
4 porţii
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Toate ingredientele pentru aluat se prelucrează până obţinem o compoziţie uniformă, care se lasă 30 de minute acoperită în frigider.
Apoi întindeţi aluatul foarte subţire, pe o faţă de masă pudrată cu făină şi presăraţi-l cu pesmet.
Feliile de mere se amestecă cu zahăr cu scorţişoară, cremă de brânză, alune şi stafide. Umplutura cu mere se pune în mijlocul aluatului şi se distribuie uniform. Se lasă o margine subţire, care va fi împăturată deasupra umpluturii. Plăcinta se rulează prin ridicarea feţei de masă şi se aşează în tava unsă în prealabil.
Bateţi gălbenuşurile de ou cu puţină apă şi ungeţi ştrudelul.
Coaceţi aprox. 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C. Presăraţi cu zahăr pudră înainte de servire.
Ştrudelul cu mere se serveşte cald sau rece, cu sos de vanilie.
Timp de preparare: 1 oră şi 30 minute