Rețetă desert tarta cu cartofi dulce și pesto verde.
Ingrdiente aluat:
Preparare aluat tartă: se amestecă bine făina, praful de copt, margarina,
Ingrediente compoziție
Preparare compoziție: cartoful dulce se taie în rondele subțiri și ceapa verde în inele subțiri. Frământați brânza de oaie. Întindeți alautul pe o hărtie de copt pentru a putea încăpea bine în tavă. Marginea o puteți lăsa mai groasă. Amestecați apa și crema tartinabilă cu jumate de pahar de pesto, după care întindeți-o pe aluat. Se adaugă rondelele de cartofi, iar la final ceapa și brânza.
Mod si timp de coacere:
Se introduce în cuptorul preîncâlzit la 180°C sus și jos pentru 35 de minute. După 20 de minute, scoateți tarta și adăugați brânza de capră frământată. Introduceți din la cuptor pentru timpul rămas, ci anume pentru 15 minute. La final împrăștiați ceapa verde și uleiul de măsline.