Rețetă dulciuri tortulete cu crema samba.
4 porţii, rezultă 10 bucăţi.
Aluatul fraged:
Crema Samba
Blatul:
Toate ingredientele se amestecă cu un mixer, cu excepţia prafului de cacao. Se împarte aluatul în jumătate, iar în una din jumătăţi se adaugă cacao. Tava pentru brioşe se tapetează cu hârtie specială pentru brioşe. Aluatul deschis la culoare şi cel cu cacao se pun separat în forme: jos mai plat, iar la margini puţin mai ridicat. Coaceţi 15 min. în cuptorul preîncălzit la 170oC pe raftul din mijloc. Se lasă la răcit şi se scot cu ATENŢIE din formele de hârtie.
Pentru cremă:
Se bate frişca de soia bio sau cea din lapte de vacă, apoi se adaugă toate celelalte ingrediente şi se amestecă bine. Compoziţia se lasă la frigider timp de 15 minute, până se coc tortuleţele.
Cu ajutorul unui şpriţ ornaţi tortuleţele cu crema din Samba şi frişcă. Decoraţi-le cu fulgi de ciocolată şi fructe de sezon.
Timp de preparare: 40 min