Rețetă dulciuri rapuncini, prajitura frageda cu nuci bio.
pentru aprox. 60 de bucăţi
Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu puţină sare. Gălbenuşurile de ou se freacă cu zahărul din trestie, se adaugă condimentele şi sâmburii de caise întregi şi apoi încet spuma din albuşuri. Făina cernută se amestecă uşor cu praful de copt, apoi se frământă scurt. Formaţi 5 role cu diametrul de 3 cm, aşezaţi-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi-le între 12 - 15 minute până devin maronii. Suprafaţa trebuie să fie uşor rumenita. Rapuncini se lasă la răcit şi se taie imediat în felii diagonale. În cazul în care se răcesc prea tare nu se mai pot tăia atât de bine.
Timpul de coacere: 35 de minute la 175 ° C
Sfat:
Rapuncini se pot păstra câteva săptămâni într-o cutie de tablă. Sunt delicioase cu o ceaşcă de espresso sau un pahar de latte macchiato. Pot reprezenta şi un suvenir, dacă sunt împachetate într-o cutie colorată sau ambalate în celofan.