Rețetă fel principal crochete de orez basmati.
pentru 4 persoane
Se pregateste orezul dupa indicatiile de pe ambalaj, dupa care se lasa sa se raceasca. Se amesteca orezul bio, cu galbenusul de ou, morcovi, praz, chilii, usturoi, patrunjel si se condimenteaza puternic cu sare si piper. Albusul de ou se bate cu un varf de sare, dupa care se adauga cu atentie in amestecul de orez.
Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie, se incinge uleiul dupa care cu ajutorul unei linguri se portioneaza amestecul in cate 4 crochete, care se prajeste in tigaie la foc mediu pe fiecare parte cate 4 minute. Se aseaza pe hartie de copt si se introduc in cuptor pentru a ramane calde. In total se obtin 16 crochete care se servesc cu patrunjel.
Sugestie: mancarea se poate servi cu o salata proaspata.
Curry cu linte bio si dovleac