Rețetă fel principal penne cu dovlecei bio si sos de arahide.
Pennele bio se fierb "al dente" într-o cantitate suficientă de apă sărată. Între timp se curăţă ceapa, se taie cubuleţe şi se căleşte în ulei încins până devine sticloasă. Se adaugă supa de legume şi se lasă să fiarbă totul la foc mic timp de 10 minute, iar apoi se toacă puţin (nu prea fin, trebuie să mai rămână câteva bucăţi de dovlecel!). Arahidele se rumenesc fără ulei, într-o tigaie.
Se curăţă ciupercile bio, se taie felii şi se prăjesc în ulei de măsline. Pasta de tomate şi gemul de arahide se adaugă la compoziţia cu dovlecel, se amestecă puţin lapte sau smântână şi se condimentează cu sare si piper cayenne. Se adaugă sos de soia, după gust. Se spală roşiile cherry şi se taie în sferturi. În sos se adaugă ciupercile prăjite, roşiile cherry şi gemul de arahide. Totul se serveşte cu pastele pregătite.