Rețetă panificație și pizza pizza din faina de fasole alba cu branza de capra si zuchini.
pentru 5 buc. pizza mici
Pentru aluat
Ingredientele care se pun pe aluat
Detalii:
Se amesteca drojdia cu apa calduta intr-un vas si se amesteca bine si se lasa sa stea 5 minute. Se adauga sarea, faina, uleiul si se amesteca bine pana se obtine un aluat un pic lipicios caruia i se da o forma rotunda, care se lasa 10 minute.
Aluatul se aseaza intr-un vas, care se acopera cu un servet de bucatarie si se aseaza la caldura timp de o ora pan isi dubleaza volumul. Se incalzeste cuptorul la 220- 240 grade.
Se scoate aluatul din vas si se imparte in 5 bucati egale. Se iau cele 5 bucati de aluat si se intind cu ajutorul unui sucitor. Peste aluatul intins se aseaza branza de capra, zuchinii, ceapa, optional cimbru si piper verde dupa care se introduce in cuptorul incalzit timp de 15 minute. Se scoate din cuptor se presara sare, piper si se serveste calada.