Rețetă panificație și pizza focaccia picanta.
Puneţi făina bio pe suprafaţa de lucru şi faceţi un gol în mijloc. Presăraţi sare pe margine deasupra, stropiţi cu ulei de măsline, sfărâmaţi drojdia şi puneţi-o în adâncitură. Apă călduţă se amestecă treptat cu făina. Se omogenizează până obţinem un aluat şi se frământă aproximativ 10 minute pe suprafaţa de lucru. Aluatul se acoperă şi se lasă 1 oră la dospit. Încingeţi cuptorul la 250°C.
Împărţiţi aluatul în porţii de 40-50 g şi formaţi cu mâna lipii de aprox. 5 mm grosime. Se presară după gust fie cu măsline tocate, frunze de rozmarin, cubuleţe de feta sau cu toate cele trei ingrediente asociate şi se presară cu sare. Se dă la cuptor. Focaccia se coace până devine crocantă. Timpul de coacere: 5-8 minute la 250°C
Sfat: Se stropeşte cu ulei de măsline înainte de servire.