Rețetă aperitive mousse cu felii de portocale bio.
Ingrediente
Pentru decorare: Felii de portocale, scorțișoară și crenguțe de rozmarin
Se prepară cozonacul bio cu margarină și apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se lasă să se răcească. Apoi se pune aquafaba într-o cratiță mică și se reduce la foc mediu până când rămân doar 90 ml și se lasă să se răcească. Între timp, filetați portocala și bateți frișca vegană până când devine tare. Când aquafaba este rece, se bate cu praful de copt și zeama de lămâie până când devine tare și ușor lucioasă. Apoi se încorporează frișca tare, zahărul pudră, vanilia, coaja de portocală, aroma de migdale amare și scorțișoara.
Se umplu mai întâi paharele de desert cu amestecul Stollen, se acoperă cu fileuri de portocală și în final se umple cu mousse Stollen.
Se lasă la frigider peste noapte sau cel puțin o oră și apoi se decorează.