Rețetă aperitive frigărui de legume bio cu tofu la grătar.
pentru tofu marinat
pentru sosul BBQ fructat
pentru frigărui
Presați tofu bio cel mai important pas pentru un tofu aromat și cu gust. Pentru a face acest lucru, scoateți tofu din ambalaj, tamponați-l bine cu un prosop de bucătărie și așezați-l între două tăblițe, acoperite pe ambele părți cu puțină hârtie de bucătărie. Încărcați această construcție cu câteva obiecte grele (câteva cărți, un recipient cu apă sau altele asemenea) și lăsați tofu așa timp de cel puțin 20 - 30 de minute. Prin presare, tofu eliberează excesul de apă și face loc pentru delicioasa noastră marinadă.
Pentru marinadă, amestecați toate ingredientele bio într-un recipient puțin adânc. Tăiați tofu presat în bucăți de mărimea unei mușcături și adăugați-le în marinadă. Se lasă să stea timp de aproximativ 2 ore și se întorc bucățile de tofu după o oră.
Între timp, pregătiți sosul BBQ. Amestecați un borcan cu muștar Streich și puțin sirop de arțar, dacă va place gustul dulceag. Dacă doriți, puteți tăia și o roșie în cubulețe foarte fine și o puteți adăuga și pe aceasta.
Pentru frigărui, spălați legumele și tăiați-le în porții de mărimea unei mușcături.
Feliați dovleceii și întindeți-i pe o planșetă de tocat sau ceva similar. Sărați bine pe ambele părți și lăsați-le să stea 20 de minute. Se șterge excesul de apă cu un prosop de bucătărie.
Acum se pot asambla frigăruile: înfigeți ingredientele după cum doriți pe frigăruile shashlik (sunt disponibile din lemn sau din metal reutilizabil).
Frigeți frigăruile pe toate părțile direct pe grătar sau într-o tavă pentru grătar. Serviți cu marinada de casă și savurați.