Pâine bio la grătar

Aperitive

 Pâine bio la grătar

rețetă bio publicată la 12.02.2024

Rețetă aperitive pâine bio la grătar.

Ingrediente pâine bio la grătar

Mod de preparare pâine bio la grătar

Puneți făina, un vârf de cuțit de sare, condimentele pentru pâine, drojdia, apa caldă și 1 lingură de ulei de măsline într-un bol mare și frământați cu mâinile pentru a forma un aluat omogen. Formați o bilă din aluat și lăsați-l acoperit într-un bol să crească la temperatura camerei timp de aproximativ 1 oră.

Între timp, curățați și tăiați mărunt ceapa bio. Spălați pătrunjelul, uscați-l și tăiați fin frunzele. Amestecați sosul de roșii cu ceapa, pătrunjelul și condimentele noastre pentru pizza și asezonați cu sare și piper.

Se frământă puțin aluatul și apoi se întinde pe lungime (aprox. 45 cm) pe o tavă presărată cu făină. Apoi se taie în trei benzi egale. Nu tăiați până la capăt pentru ca o parte să rămână împreună. Întindeți câteva linguri de sos deasupra și împletiți fâșiile. Îndoiți ușor capetele împletiturii. La final, întindeți deasupra restul de sos de roșii. Se acoperă și se lasă la crescut timp de aproximativ 20 de minute.

Se stropește aluatul cu 2 linguri de ulei și se coace în cuptorul preîncălzit (200 °C) timp de aproximativ 30 min. pe raftul din mijloc.

La rețeta pâine bio la grătar am folosit

Faina alba de grau tip 1050 Demeter

Faina alba de grau tip 1050 Demeter

vezi produs
Drojdie uscata bio fara gluten

Drojdie uscata bio fara gluten

vezi produs
Ulei de masline extra virgin Selection

Ulei de masline extra virgin Selection

vezi produs
Pastă de tomate bio 360g

Pastă de tomate bio 360g

vezi produs
Mix de condimente pentru pizza

Mix de condimente pentru pizza

vezi produs
Sare de mare neiodata in rasnita de sticla

Sare de mare neiodata in rasnita de sticla

vezi produs
Piper bio negru macinat

Piper bio negru macinat

vezi produs