Chutney sos bio cu mere și ceapa

Aperitive

 Chutney sos bio cu mere și ceapa

rețetă bio publicată la 26.01.2024

Rețetă aperitive chutney sos bio cu mere și ceapa.

Ingrediente chutney sos bio cu mere și ceapa

Mod de preparare chutney sos bio cu mere și ceapa

Pentru chutney-ul de mere bio și ceapă, mai întâi se decojesc merele și ceapa și se taie în cuburi grosiere. Încălziți puțin ulei vegetal într-o cratiță mare la foc mediu și rumeniți cuburile de ceapă timp de aproximativ 5 minute, până când acestea devin frumoase și translucide.

Atenție: ceapa nu trebuie să se rumenească sau să prindă culoare.
Apoi, adăugați cuburile de mere și praful de curry bio și sotați-le scurt. De asemenea, adăugați în oală sucul de mere, oțetul de mere, sarea, ghimbirul și, opțional, fulgii de ardei iute bio și amestecați totul bine. Apoi puneți capacul pe oală și lăsați totul să fiarbă timp de 30 - 40 de minute la foc mediu.

Când compozitia este moale, presărați zahărul în amestecul fierbinte în timp ce amestecați. În cele din urmă, fierbeți totul timp de încă patru minute la foc mediu-mare, amestecând constant.
Transferați chutney-ul fierbinte de mere și ceapă în borcane, închideți-le și întoarceți-le cu capul în jos timp de cinci minute.

Sfat: Chutney-ul se potrivește de minune cu o pâine albă precum ciabatta și este ideal pentru sezonul grătarului.

La rețeta chutney sos bio cu mere și ceapa am folosit

Zahar brut din trestie ecologic

Zahar brut din trestie ecologic

vezi produs
Otet balsamic de mere bio

Otet balsamic de mere bio

vezi produs
Suc de mere bio

Suc de mere bio

vezi produs
Ulei bio de masline pentru prajit

Ulei bio de masline pentru prajit

vezi produs
Sare gema

Sare gema

vezi produs
Fulgi de chili bio

Fulgi de chili bio

vezi produs