Rețetă aperitive chutney sos bio cu mere și ceapa.
Pentru chutney-ul de mere bio și ceapă, mai întâi se decojesc merele și ceapa și se taie în cuburi grosiere. Încălziți puțin ulei vegetal într-o cratiță mare la foc mediu și rumeniți cuburile de ceapă timp de aproximativ 5 minute, până când acestea devin frumoase și translucide.
Atenție: ceapa nu trebuie să se rumenească sau să prindă culoare.
Apoi, adăugați cuburile de mere și praful de curry bio și sotați-le scurt. De asemenea, adăugați în oală sucul de mere, oțetul de mere, sarea, ghimbirul și, opțional, fulgii de ardei iute bio și amestecați totul bine. Apoi puneți capacul pe oală și lăsați totul să fiarbă timp de 30 - 40 de minute la foc mediu.
Când compozitia este moale, presărați zahărul în amestecul fierbinte în timp ce amestecați. În cele din urmă, fierbeți totul timp de încă patru minute la foc mediu-mare, amestecând constant.
Transferați chutney-ul fierbinte de mere și ceapă în borcane, închideți-le și întoarceți-le cu capul în jos timp de cinci minute.
Sfat: Chutney-ul se potrivește de minune cu o pâine albă precum ciabatta și este ideal pentru sezonul grătarului.