Clatite bio cu sos de ciuperci

Aperitive

 Clatite bio cu sos de ciuperci

rețetă bio publicată la 13.03.2024

Rețetă aperitive clatite bio cu sos de ciuperci.

Ingrediente clatite bio cu sos de ciuperci

Mod de preparare clatite bio cu sos de ciuperci

Se amestecă făina integrală de hrișcă bio cu praful de copt ecologic, sarea și apa și se lasă la macerat 10 minute. Ungeți tigaia cu putin ulei de măsline bio și adăugați în tigaie pe rand cate un polonic de continut. Coaceți fiecare clatita aprox. 2 minute, întoarceți și coaceți încă 2 minute pe cealalta parte.

Sfat: pentru a menține clătitele calde, porniți cuptorul la temperatură scăzută și puneți o farfurie în el.

În timp ce clătitele sunt păstrate calde la cuptor, sosul de ciuperci este pregătit. Tăiați ciupercile în bucăți mici, adăugați puțin ulei în tigaie și frământați ciupercile. Într-o cratiță suplimentară, se amestecă sosul de ciuperci în 250 ml de apă rece și se dă la fierbere în timp ce se agită. Adăugați margarină sau cremă de legume și continuați să gătiți timp de 3 minute la foc mic. Amestecați ocazional. La final, adaugați ciupercile.

Tăiați pătrunjelul. Aranjați o farfurie cu clătite și sos de ciuperci și rafinați cu pătrunjelul tocat fin.

La rețeta clatite bio cu sos de ciuperci am folosit

Faina de hrisca fara gluten

Faina de hrisca fara gluten

vezi produs
Praf de copt eco fara gluten

Praf de copt eco fara gluten

vezi produs
Ulei de masline bio extravirgin 500ml

Ulei de masline bio extravirgin 500ml

vezi produs
Sos bio de ciuperci la plic

Sos bio de ciuperci la plic

vezi produs