Gem de smochine

Creme și sosuri

Ingrediente:

Rezultă aproximativ 4-5 borcane de gem.

Timp de preparare: 4 min 

Preparare: ceaiul de fructe se dă în clocot şi se lasă apoi puţin la răcit. Se toarnă cald peste cubuleţele de caise şi se lasă peste noapte la umflat.
A doua zi tocăm cu un mixer bucăţelele de smochine împreună cu lichidul, până obţinem o compoziţie fină.  Din această cantitate rezultă aprox. 1200 g.
Compoziţia de fructe se amestecă cu zahărul Gelierzucker , coaja şi sucul de lămâie. Beţigaşele de migdale se toacă mărunt şi se adaugă împreună cu scorţişoara.

Amestecul din zahăr şi fructe se dă în clocot şi se fierbe aproximativ 4 minute la foc mic. Se toarnă imediat în borcane cu capac.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Gem de smochine de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Zahar gelifiant 2:1 ecologic

vezi produs

Beţigaşe de migdale bio

vezi produs

Smochine bio

vezi produs

Ceai de fructe ecologic

vezi produs

Scortisoara de Ceylon macinata bio

vezi produs