Rețetă desert banana la gratar cu crema de inghetata, samba si cocos.
Orezul condimentat:
Pentru sos:
Orezul bio pentru lapte se fierbe, împreună cu mirodeniile şi mierea, conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se lasă la răcit. Se scoate apoi anasonul şi vanilia şi se amestecă iaurtul.
Zahărul pudră se topeşte uşor într-o tigaie. Se adaugă beţigaşele de migdale, se rumenesc scurt şi se lasă pe o hârtie de copt la răcit.
Pentru sos curăţaţi cu atenţie o portocală, tăiaţi-o file, adică îndepărtaţi membranele de pe feliile de portocală şi tăiaţi-le apoi în jumătate. Stoarceţi două portocale şi fierbeţi sucul cu zahăr din trestie aproximativ 5 minute. Tăiaţi curmalele felii, adăugaţi-le în compoziţie şi fierbeţi încă 3 minute. Adăugaţi apoi feliile de portocale şi praful de vanilie şi lasăţi sosul la răcit. Desertul de orez condimentat se umple în boluri, se toarnă sosul din portocale şi curmale deasupra şi se decorează cu beţigaşe de migdale.
Sfat: Utilizaţi iaurt în loc de frişcă.