Rețetă desert mere coapte cu merişor şi marţipan bio.
2 porţii
pentru decor:
Foarte gustos si un desert excelent pentru cina de Crăciun!
Se bate frişca şi se amestecă apoi cu un tel crema de migdale.
Într-un mixer puternic tocaţi migdalele cu merişorul bio, zahărul din trestie şi uleiul de gătit până obţineţi o masă omogenă. Se dă timp de 10 minute în congelator. Se spală merele şi se îndepărtează cotorul. Se încinge cuptorul la 180°C.
Din compoziţia de merişor şi marţipan formaţi cu mâinile nişte forme alungită cu care umpleţi merele. Acestea se coc aproximativ 15 minute pe o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Picăturile de ciocolată se topesc pe o baie de aburi şi se decorează apoi merele. Se serveşte cu merişor, migdale şi cremă de migdale cu smântână.
Timp de preparare: 45 min