Rețetă desert burger bio cu capsuni si migdale desert.
pentru 4 burgeri
pentru aluat:
1 cutie de frişcă de soia (300 ml, Soyatoo - de la magazinul naturist)
1/2 linguriţă de vanilie măcinată RAPUNZEL
300 g făină de grau bio (tip 1050)
100 ml ulei de rapiţă dezodorizat de la RAPUNZEL
2 linguriţe praf de copt bio
1 vârf de cuţit sare de mare iodată RAPUNZEL
1 lingură faină de soia
200 g de zahăr din trestie bio RAPUNZEL
100 ml lapte de soia
Alte ingrediente:
300 g căpşuni
1 cutie de frişcă de soia (300 ml, Soyatoo - de la magazinul naturist)
100 g ciocolată amăruie (neagră) RAPUNZEL
50 g beţigaşe de migdale RAPUNZEL
4 linguri gem de căpşuni
Se bate frişca de soia cu mixerul. Se adaugă toate ingredientele şi se amestecă o jumătate de minut cu mixerul. Compoziţia se întinde pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace aprox. 35 min. în cuptor, pe raftul din mijloc, la 180oC. Se lasă 2 ore la răcit, iar apoi se decupează cu un pahar mare opt forme rotunde.
Spălaţi căpşunile, rupeţi-le codiţa şi tăiaţi-le felii. Ciocolată se topeşte pe baie de aburi. Se ung cu ciocolată caldă 4 forme de aluat şi se presară din belşug cu migdale; se lasă 60 de minute la răcit. Distribuiţi câte o lingura de gem pe fiecare jumătate de jos a burgerului. Se aranjează feliile de căpşuni deasupra. Umpleţi un şpriţ cu frişcă şi puneţi frişca deasupra căpşunilor şi acoperiţi-le apoi cu jumătatea de aluat unsă cu ciocolată. Serviţi imediat.
Perfect pentru copii, de exemplu la sărbătorirea zilelor de naştere şi, desigur, este o gustare de vară, deoarece atunci găsiţi cele mai bune căpşuni! Reţeta pentru aluat poate fi înlocuită cu un aluat standard de biscuiţi preparat cu ouă ecologice, iar cine nu are timp pentru copt poate cumpăra din magazinul de produse alimentare naturiste un blat de biscuit. Frişca de soia poate fi, desigur, înlocuită cu frişcă bio de vacă.