Rețetă desert clătite bio umplute cu mousse de ciocolată.
pentru clătite
pentru Caramel sărat
pentru rabarbăr
Alte ingrediente
Clătite
Se amestecă făina, laptele, smântâna și Amaretto până se obține un aluat omogen. Adăugați ouăle pe rând în aluat. Apoi se încălzește o tigaie, se adaugă puțin ulei și se prăjesc clătitele.
Pregătiți mousse-ul de ciocolată conform instrucțiunilor de pe ambalaj în doar 3 minute, turnați-l într-o pungă și dați-l la rece.
Se spală și se taie căpșunile în felii.
Caramelul sărat
Se pune zahărul într-o cratiță și se topește încet. După ce zahărul s-a topit, se adaugă untul în bucăți mici și se amestecă ușor. Se adaugă încet smântâna și se amestecă bine. Se aduce la fierbere timp de aproximativ un minut și apoi se ia cratița de pe foc. După ce caramelul s-a răcit, se adaugă sarea.
Migdalele prăjite
Prăjiți migdalele încet într-o tigaie fără grăsime până când se rumenesc. Apoi se toarnă într-un castron și se lasă să se răcească.
Rabarbărul
Se toarnă 250 ml de apă într-o cratiță, se adaugă zahărul și se aduce la fierbere pe aragaz. Între timp, se spală și se curăță rabarbarul și se taie în bucăți. După ce apa cu zahăr dă în clocot, se adaugă rabarbarul și se fierbe timp de 5 minute, până se înmoaie. Apoi se toarnă într-o sită, se scurge și se lasă să se răcească.
Aranjați
Așezați prăjitura răcită pe o farfurie și faceți o tăietură de la centru în jos. Se taie în sferturi doar imaginar prăjitura.
Puneți Caramelul sărat pe primul sfert (dreapta jos). Peste următorul sfert se așează migdalele prăjite și alături (stânga sus) rabarbarul. Se pun căpșunile pe ultimul sfert și se presară piper.
Acum împăturiți sferturile de clătite individuale una peste alta. Mai întâi puneți caramelul sărat pe migdale. Apoi se pliază peste rabarbar și în final peste căpșuni.
Înainte de a servi, umpleți mousse-ul de ciocolată într-o pungă și puneți-l pe clătita îndoită.