Clătite bio umplute cu mousse de ciocolată

Desert

 Clătite bio umplute cu mousse de ciocolată

rețetă bio publicată la 28.02.2024

Rețetă desert clătite bio umplute cu mousse de ciocolată.

Ingrediente clătite bio umplute cu mousse de ciocolată

pentru clătite

pentru Caramel sărat

pentru rabarbăr

  • 4 tulpini de rabarbăr
  • 2 linguri de zahăr

Alte ingrediente

Mod de preparare clătite bio umplute cu mousse de ciocolată

Clătite
Se amestecă făina, laptele, smântâna și Amaretto până se obține un aluat omogen. Adăugați ouăle pe rând în aluat. Apoi se încălzește o tigaie, se adaugă puțin ulei și se prăjesc clătitele.
Pregătiți mousse-ul de ciocolată conform instrucțiunilor de pe ambalaj în doar 3 minute, turnați-l într-o pungă și dați-l la rece.
Se spală și se taie căpșunile în felii.

Caramelul sărat
Se pune zahărul într-o cratiță și se topește încet. După ce zahărul s-a topit, se adaugă untul în bucăți mici și se amestecă ușor. Se adaugă încet smântâna și se amestecă bine. Se aduce la fierbere timp de aproximativ un minut și apoi se ia cratița de pe foc. După ce caramelul s-a răcit, se adaugă sarea.

Migdalele prăjite
Prăjiți migdalele încet într-o tigaie fără grăsime până când se rumenesc. Apoi se toarnă într-un castron și se lasă să se răcească.

Rabarbărul
Se toarnă 250 ml de apă într-o cratiță, se adaugă zahărul și se aduce la fierbere pe aragaz. Între timp, se spală și se curăță rabarbarul și se taie în bucăți. După ce apa cu zahăr dă în clocot, se adaugă rabarbarul și se fierbe timp de 5 minute, până se înmoaie. Apoi se toarnă într-o sită, se scurge și se lasă să se răcească.

Aranjați
Așezați prăjitura răcită pe o farfurie și faceți o tăietură de la centru în jos. Se taie în sferturi doar imaginar prăjitura.
Puneți Caramelul sărat pe primul sfert (dreapta jos). Peste următorul sfert se așează migdalele prăjite și alături (stânga sus) rabarbarul. Se pun căpșunile pe ultimul sfert și se presară piper.
Acum împăturiți sferturile de clătite individuale una peste alta. Mai întâi puneți caramelul sărat pe migdale. Apoi se pliază peste rabarbar și în final peste căpșuni.
Înainte de a servi, umpleți mousse-ul de ciocolată într-o pungă și puneți-l pe clătita îndoită.

La rețeta clătite bio umplute cu mousse de ciocolată am folosit

Ulei bio de rapita dezodorizat pentru prajit

Ulei bio de rapita dezodorizat pentru prajit

vezi produs
Zahar brut din trestie organic

Zahar brut din trestie organic

vezi produs
Sare de mare fina neiodata

Sare de mare fina neiodata

vezi produs
Fulgi de migdale bio

Fulgi de migdale bio

vezi produs
Piper negru macinat ecologic

Piper negru macinat ecologic

vezi produs
Mix pentru mousse de ciocolata fara gluten

Mix pentru mousse de ciocolata fara gluten

vezi produs