Rețetă desert desert din mere şi smochine cu bezea de arahide.
4 porţii
Merele se decojesc, se taie în sferturi, se scot sâmburii şi se taie în felii nu prea subţiri. Se fierb 10 minute, cu capac, în 1/8 l de apă. Se iau de pe plită şi se scurg bine.
Feliile de măr se amestecă cu 50 g zahăr, scorţişoară şi suc de lămâie şi se împart în patru forme termorezistente.
Smochinele se taie în jumătate şi fiecare jumătate se taie în 8 felii.
Se topeşte untul, se dizolvă zahărul rămas şi se călesc scurt smochinele. Compoziţia se toarnă peste feliile de mere.
Se bat albuşurile spumă şi se adaugă zahărul pudră. La final se adaugă gemul de arahide. Bezeaua se pune într-un şpriţ cu care se ornează fructele.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 225 ° C aproximativ 15 minute.
Se presară cu sâmburi de fistic înainte de servire.