Rețetă desert inghetata bio pe bat cu banane si ciocolata.
Pentru 12 persoane
Îngheţata de banane:
Glazura de ciocolată:
Tăiaţi bananele bio în bucăţi şi faceţi un piure cu miere şi rom (eventual puteţi renunţa la rom). Smântâna se bate spumă şi se adaugă în piure. Compoziţia se pune în forme de îngheţată pe băţ şi se lasă cel puţin 3 ore în congelator.
Topiţi ciocolata pentru glazură împreună cu uleiul de arahide pe o baie de aburi.
Lăsaţi o farfurie plată sau o tavă se răcească în congelator.
Desfaceţi cu grijă îngheţata din forme. Pentru aceasta ţineţi scurt formele sub apa caldă de la robinet. Îngheţata pe băţ se aşează pe farfuria răcită dinainte şi se pune din nou în congelator.
Se dă apoi scurt prin glazura de ciocolata şi se pune din nou înapoi în congelator, pentru a se congela complet.