Rețetă desert clatite proteice cu banane si chia fara faina.
Pentru 8 clatite
Pentru servire:
Intr-un blender, mixati terciul pentru micul dejun pana cand acesta obtine o textura groasa ca a unei faini. Apoi adaugati la blender toate celelalte ingrediente, cu exceptia grasimii de unt Ghee si amestecati pana cand consistenta este similara cu cea de panificatie. Daca aluatul nu este suficient de lichid, adaugati putina apa. Umflaturile/cocoloasele din aluat nu reprezinta o problema.
Se incalzeste grasimea de unt Gheea intr-o tigaie la foc mediu. Puneti o cantitate potrivita de aluat in tigaia fierbinte si se intindeti cu spatele unei linguri pana obtineti o forma de clatita. Coaceti aproximativ un minut pana se formeaza bule mici pe suprafata clatitei. Intoarceti usor clatitele si coaceti-le si pe partea cealalta. Repetati pana cand aluatul este consumat. Serviti clatitele cu banane, fructe si sirop de artar.
Detalii: