Rețetă desert rulada cu maripan si ciocolata.
Pentru circa 20 bucati
Pentru decor:
Se incalzeste cuptorul la 220°C (200°C cu convectie). Se pune smantana la fiert , se introduce ciocolata in smantana si se lasa sa se topeasca. Se ia de pe foc si se pune la rece.
Se bate albusul de ou cu sare de mare, se adauga zaharul bio, se amesteca pana se dizolva dupa care se adauga galbenusul de ou si se amesteca in continuare.Se amesteca faina, faina de porumb, pudra de cacao, condiment de turta dulce praful de copt, dupa care masa obtinuta se pune pe o hartie de copt si se coace 6 minute.
Biscuitul obtinut se aseaza pe un prosop de bucatarie umed. Se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca. Se pune mierea Marzipan intre folii alimentare si se intinde pana devine subtire.Se ia ciocolata cu smantana rece si se amesteca bine se aplica pe biscuit. 2/3 din amestecul de ciocolata si smantana se pune peste foaia de aluat, se pune mierea Marzipan, alunele, migdalele bio si se roleaza pentru a o aduce sub forma de rulada.Restul de smantana se unge peste rulada dupa care se pune 30 min la rece.
La final se presara ciocolata alba pe deasupra.