Tiramisu bio cu ciocolată

Desert

 Tiramisu bio cu ciocolată

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă desert tiramisu bio cu ciocolată.

Ingrediente tiramisu bio cu ciocolată

6 porţii

Mod de preparare tiramisu bio cu ciocolată

Separaţi ouăle. Gălbenuşurile se bat spumă împreună cu zahărul din trestie Cristallino. Se adaugă mascarpone amestecând continuu. Se bat 3 albuşuri spumă şi se adaugă cu atenţie în compoziţie.  Amestecăm amaretto cu espresso.

Jumătate din cantitatea de pişcoturi se aşează într-o tavă decorativă şi se toarnă jumătate din amestecul de espresso şi amaretto peste ele.

Ciocolată se topeşte încet pe baie de aburi. Întindem peste pişcoturi un strat din compoziţia cu mascarpone, iar deasupra picurăm un strat subţire de ciocolată lichidă.  Apoi punem pişcoturile rămase, turnăm amestecul din amaretto şi espresso şi aplicăm un alt strat de mascarpone. Restul de ciocolată lichidă îl turnăm deasupra. Tiramisu se păstrează aprox. 5 ore la frigider şi se presară cu cacao înainte de servire.

La rețeta tiramisu bio cu ciocolată am folosit

Piscoturi bio din spelta cu ou

Piscoturi bio din spelta cu ou

vezi produs
Ciocolata bio amăruie 85% cacao HIH

Ciocolata bio amăruie 85% cacao HIH

vezi produs
Pudra de cacao degresata bio

Pudra de cacao degresata bio

vezi produs