Rețetă dulciuri fursecuri florentine.
Pentru aluat:
Pentru decor: 150 g glazură de ciocolată amăruie sau glazură de ciocolată cu lapte integral
Zahărul bio se caramelizează în unt până devine maroniu. Compoziţia se lasă la răcit, se amestecă uşor frişca şi zahărul vanilat şi se încălzesc din nou, amestecând continuu, până când întreaga cantitate de zahăr este complet dizolvată. Se toacă orangeatul şi se dă prin zahărul pudră. Migdalele şi orangeatul se amestecă în compoziţie. După ce aluatul s-a răcit puţin, se formează cu o linguriţă fursecuri, care se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc aprox. 12 min în cuptorul preîncălzit la 200oC.
După ce s-au răcit fursecurile florentine, se topeşte glazura conform indicaţiilor şi se presară generos deasupra lor.
Timpul de coacere: 12-15 minute la 200°C