Rețetă dulciuri tort cu crema de lamaie si sos de zmeura.
Pentru blat
Pentru crema:
Pentru sosul de zmeura si topping:
Blat
Pentru prepararea blatului, se iau toate ingredientele, mai putin nectarul de agave si se amesteca cu un mixer pana cand migdalele se transforma in pudra. Se adauga si sucul de agave peste compozitie si se amesteca pana se obtine un aluat lipicios. Aceasta compozitie se pune intr-o forma de copt(Ø 23 cm, cu margini ridicate) in care se afla o foaie de copt, si se uniformizeaza cu mana.
Crema de lamaie
Pentru inceput lamaile se spala si se pun la uscat. Se rade coaja de la o lamaie, iar apoi se stoarce sucul de la ambele lamai(110 ml suc). Coaja si sucul de lamaie se amesteca cu cu blender.
Untul de cacao se lasa la topit in bain-marie, intr-o coala mica la foc mediu. Apoi se iau toate ingredientele necesare obtinerii cremei, se amesteca cu 300 ml apa si apoi se pun intr-un mixer puternic si se amesteca pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Crema astfel obtinuta, se intinde peste blat si se acopera cu foaia de copt, dupa care tortul se pune pentru circa 1 ora la congelator. Ulterior, acesta se lasa si peste noapte, acoperit, in frigider pana cand intreaga compozitie se intareste.
Topping
Fructele se curata si se spala bine apoi se lasa la scurs. Capsunile se taie in 4. 200 g de zmeura se amesteca cu nectarul de agave si se piseaza cu un blender, dupa care sosul obtinut se trece printr-o sita fina.
Tortul de lamaie se orneaza cu sosul de zmeura si cu restul fructelor. Se poate savura impreuna cu un Matcha-Latte.
Timp de preparare: circa 30 minute plus inca circa 12 ore timp de racire.
Sfatul lui Attila Hildmann: in functie de anotimp, este posibil ca un mix de fructe de padure congelate sa fie mai gustos decat varianta proaspata.