Tort cu crema de lamaie si sos de zmeura

Dulciuri

 Tort cu crema de lamaie si sos de zmeura

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă dulciuri tort cu crema de lamaie si sos de zmeura.

Ingrediente tort cu crema de lamaie si sos de zmeura

Pentru blat

Pentru crema:

Pentru sosul de zmeura si topping:

  • 250 g zmeura
  • 100 g afine
  • 100 g capsuni
  • 50 g mure
  • 2 linguri nectar de agave

 

 

Mod de preparare tort cu crema de lamaie si sos de zmeura

Blat

Pentru prepararea blatului, se iau toate ingredientele, mai putin nectarul de agave si se amesteca cu un mixer pana cand migdalele se transforma in pudra. Se adauga si sucul de agave peste compozitie si se amesteca pana se obtine un aluat lipicios. Aceasta compozitie se pune intr-o forma de copt(Ø 23 cm, cu margini ridicate) in care se afla o foaie de copt, si se uniformizeaza cu mana.

Crema de lamaie

Pentru inceput lamaile se spala si se pun la uscat. Se rade coaja de la o lamaie, iar apoi se stoarce sucul de la ambele lamai(110 ml suc). Coaja si sucul de lamaie se amesteca cu cu blender.

Untul de cacao se lasa la topit in bain-marie, intr-o coala mica la foc mediu. Apoi se iau toate ingredientele necesare obtinerii cremei, se amesteca cu 300 ml apa si apoi se pun intr-un mixer puternic si se amesteca pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Crema astfel obtinuta, se intinde peste blat si se acopera cu foaia de copt, dupa care tortul se pune pentru circa 1 ora la congelator. Ulterior, acesta se lasa si peste noapte, acoperit, in frigider pana cand intreaga compozitie se intareste.

Topping

Fructele se curata si se spala bine apoi se lasa la scurs. Capsunile se taie in 4. 200 g de zmeura se amesteca cu nectarul de agave si se piseaza cu un blender, dupa care sosul obtinut se trece printr-o sita fina.

Tortul de lamaie se orneaza cu sosul de zmeura si cu restul fructelor. Se poate savura impreuna cu un Matcha-Latte.

Timp de preparare: circa 30 minute plus inca circa 12 ore timp de racire.

Sfatul lui Attila Hildmann: in functie de anotimp, este posibil ca un mix de fructe de padure congelate sa fie mai gustos decat varianta proaspata.

La rețeta tort cu crema de lamaie si sos de zmeura am folosit

Curmale bio fără sâmburi Deglet Nour

Curmale bio fără sâmburi Deglet Nour

vezi produs
Sare de atlantic fina

Sare de atlantic fina

vezi produs
Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

vezi produs
Sirop de agave bio

Sirop de agave bio

vezi produs
Pasta alba de migdale ecologica

Pasta alba de migdale ecologica

vezi produs
Pasta de caju bio

Pasta de caju bio

vezi produs