Aluat fraged pentru tarte si placinte bio

Panificație și pizza

 Aluat fraged pentru tarte si placinte bio

rețetă bio publicată la 10.09.2021

Rețetă panificație și pizza aluat fraged pentru tarte si placinte bio.

Ingrediente aluat fraged pentru tarte si placinte bio

Ingrediente: pentru 6-8 tarte mici sau 2 tarte mari

Detalii:

  • timp de preparare: 15 min
  • timp de coacere: 20 minute
  • produs vegan, fara lactoza
  • se prepara repede
  • gustare

Mod de preparare aluat fraged pentru tarte si placinte bio

Se amesteca sarea cu faina cu ajutorul unui robot de bucatarie. Grasimea Palmo se taie in cubulete mici si se adauga peste faina mixandu-se in continuare. Aluatul este inca faramicios. Se adauga incet apa rece pana cand aluatul nu se mai sfarma dupa care se face o bila din aluat. Aluatul se poate prelucra imediat sau se introduce in frigider pentru a fi prelucrat mai tarziu.

Pentru a putea prelucra aluatul , acesta trebuie sa fie moale ca sa poata fi intins. Aluatul se pune pe o suprafata pe care in praelabil s-a presarat faina dupa care cu ajutorul unui sucitor se intinde aluatul pana la o grosime de 1cm, pentru tarte sau placinte etc. Inainte de a fi introdus in cuptor , aluatul se unge cu ulei de masline dupa care se coace aproximativ 15-20 minute pana devine maro auriu.

La rețeta aluat fraged pentru tarte si placinte bio am folosit

Faina bio de spelta tip 630

Faina bio de spelta tip 630

vezi produs
Sare de atlantic fina

Sare de atlantic fina

vezi produs