Rețetă panificație și pizza pizza vegetariana cu pesto bio.
Pentru 4 persoane
Pentru aluat:
Pentru topping:
Aluatul de pizza bio
Faina de spelta bio, uleiul de masline, apa calduta si drojdia se adauga intr-un castron, se condimenteaza cu sare si se framanta bine cel putin 5 minute. Aluatul obtinut se acopera si se pune la dospit intr-un loc cald, timp de cel putin o ora. Apoi se presara putina faina peste aluat si se intinde.
Topping bio
Ardeiul gras se taie in fasii subtiri, iar dovlecelul se taie in felii subtiri. Se pun 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie la incalzit, se adauga apoi legumele si se soteaza. Se condimenteaza cu sare si piper. Pasta de tomate se amesteca cu apa, sarea, piperul si o lingura de ulei de masline. Cu aceasta compozitie se unge blatul de pizza. Frunzele de oregano si cele de busuioc se toaca marunt. Apoi se presara peste aluatul de pizza. Anghinarele si rosiile se taie in felii subtiri. Mai intai se adauga rosile peste blatul de pizza dupa care se aseaza si legumele sotate, anghinarele si maslinele.
Pizza se pune in cuptorul preincalzit la 250° C si se lasa la copt circa 20 de minute. Caju-ul se taie marunt si se condimenteaza cu sare. Pesto se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline. Dupa ce pizza este scoasa din cuptor, se orneaza prima oara cu rucola, apoi se adauga Pesto, care se intinde pe toata suprafata, iar la final se presarea caju-ul.
Timp de preparare: circa 30 minute, timp necesar dospirii aluatului: cel putin 1 ora
Tipp: daca doriti sa preparati pizza intr-un timp mai scurt incercati blaturile de pizza Rapunzel gata pregatite- trebuie doar intinse si coapte si gata!