Rețetă aperitive muffin de toamnă cu ton.
1. Se spală legumele (zucchini, ceapa și ardeiul) după care se taie în cubulețe mici. Totodată puteți trece tonul tăiat mărunt printr-o sită pentru a îl scurge.
2. Într-un bol se adăugă făina de porumb împreună cu praful de copt, sarea, parmezanul și leusteanul mărunțit și se amestecă totul bine.
3. În alt bol, se amestecă laptele, uleiul și oul. Turnați amestecul din al doilea bol peste primul, amestecați cu ingredientele pregătite anterior, până când se leagă compoziția bine.
4. Acuma încorporați în compoziție legumele, porumbul și tonul. Boiaua nu potențiază doar gustul, însă oferă și o culoare cu totul deosebită și frumoasă.
5. Pentru a obține și a potenția culoarea de galben puteți tăia cubulețe tumericul și să-l adăugați. Dacă doriți ca preparatul dvs să aibă o nuanță de roșu, adăugați 1-2 linguri de suc de sfeclă și după preferință niște sfeclă roșie tăiată mărunt.
6. Se toarnă compoziția obținută în forme de copt sau în tavă specială pentru muffin si la 190°C în cuptor cu ventilație pentru 20 de minute.
Muffin-ul se poate pregăti în diferite combinații de gusturi, iar recolta de toamnă, chiar și cea din grădina dumneavoastră, este un prilej bun pentru a încerca o combinație între ton și legume, care să fie combinate și să stea la baza unui muffin delicios. Vă invităm să vă inspirați din rețeta noastră, să vă jucați cu o diversitate de ingrediente și să vă lăsați surprinși de un rezultat savuros.