Pâine ciabatta bio

Aperitive

 Pâine ciabatta bio

rețetă bio publicată la 05.02.2024

Rețetă aperitive pâine ciabatta bio.

Ingrediente pâine ciabatta bio

de asemenea: Mixer de mână cu cârlig pentru aluat

Mod de preparare pâine ciabatta bio

Pentru ciabatta fără gluten, puneți mai întâi amestecul de pâine într-un bol, amestecați drojdia uscată, adăugați apa și 2 linguri de ulei. Acum este timpul să frământați: Frământați aluatul încet timp de 1 minut cu un malaxor manual și apoi timp de 4 minute la cea mai mare viteză. Acoperiți aluatul cu o cârpă umedă și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de 45 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 200 °C cu convecție (sau 225 °C căldură superioară/inferioară) și puneți un vas cu apă în cuptor. Se toarnă acum 1 lingură de ulei de măsline pe aluat, se răstoarnă pe o suprafață de lucru și se modelează în două dreptunghiuri mari (aprox. 15 x 20 cm). Îndoiți o parte lungă a aluatului cam 2/3 și împăturiți cealaltă parte. Așezați aluatul celor două pâini cu partea netedă în sus pe tava de copt tapetată cu hârtie de copt și lăsați-l să crească încă 15 minute.

Se presară ciabatta cu făină și se coace timp de 30 de minute la convecție (sau 40 de minute la căldură superioară/inferioară). După coacere, lăsați pâinile să se răcească puțin pe un grătar înainte de a le savura.

Sfat: Puteți folosi, de asemenea, amestecul de copt My Ciabatta pentru a face panini delicioase.

La rețeta pâine ciabatta bio am folosit

Ulei de masline extra virgin Selection

Ulei de masline extra virgin Selection

vezi produs
Drojdie uscata bio fara gluten

Drojdie uscata bio fara gluten

vezi produs
Mix de faina pentru prajituri ecologica fara gluten

Mix de faina pentru prajituri ecologica fara gluten

vezi produs