Rețetă aperitive tarta flambée bio cu piersici și biscuiti .
Preîncălziți cuptorul la 250°C foc de sus/jos.
Puneți apa, uleiul și oțetul bio într-un bol și adăugați amestecul Bauckhof. Se frământă toate ingredientele cu un mixer (sau cu mâna) până când se formează un aluat omogen.
Așezați o foaie de hârtie de copt pe suprafața de lucru și presărați-o cu puțină făină de orez sau amidon. Întindeți bila de aluat pe hârtia de copt. Dacă este necesar, se tapetează ușor cu puțină făină de orez/amidon. Aluatul trebuie întins atât de subțire încât să aibă dimensiunea unei tăvi de copt complete. (ideal 1-2 mm grosimea aluatului).
Ungeți aluatul cu frisca și presărați-l cu zahăr vanilat.
Tăiați piersicile bio în bucăți mici și întindeți-le deasupra. Fărâmițați biscuiti Speculatius peste intreaga suprafata. Coaceți tarte flambée timp de aproximativ 10 minute.
Se stropește cu sirop de caramel înainte de servire.
Sfat: siropul de caramel ecologic este ușor de preparat astfel: fierbeți 30 g de zahăr, 60 ml de smântână și 10 g de unt într-o tigaie antiaderentă timp de 1-2 minute, până când siropul se îngroașă.
Vegan: pentru un preparat vegan, înlocuiți produsele lactate cu alternativa vegană menționată în lista de ingrediente.