Bruschete bio cu măsline şi chili

Aperitive

 Bruschete bio cu măsline şi chili

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă aperitive bruschete bio cu măsline şi chili.

Ingrediente bruschete bio cu măsline şi chili

2 porţii

Mod de preparare bruschete bio cu măsline şi chili

Preparare bruschete bio cu masline si chili: pentru iubitorii de măsline ca mine, un vis. Măsline sunt gustos de picante, iar în combinaţie cu ardeiul iute, coaja de lămâie şi pătrunjelul verde sunt foarte aromate. Vom începe meniul nostru de Crăciun cu o reţetă mediteraneană clasică.

Se scot sâmburii din măsline (măslinele cu sâmburi au mai multă aromă) şi se taie în bucăţi mai mari. Ardeii iuţi bio se taie în jumătate, se scot seminţele şi se taie apoi în fâşii subţiri. Se curăţă ceapa, se taie în jumătate şi apoi se toacă foarte fin. Se spală pătrunjelul şi se toacă mărunt.

Radeţi coaja de la un sfert de lămâie bioi. Se amestecă măslinele cu ardeiul iute, pătrunjelul, crema di pipperoni, coaja de lămâie, ceapa şi uleiul de măsline şi se condimentează cu sare de mare si piper.

Feliile de pâine ciabatta se aşează pe o hârtie de copt. Amestecul de măsline se întinde pe pâinea ciabatta şi se coace la 200°C timp de aproximativ 10 minute. După coacere se presară cu puţin ulei de citrice şi se decorează cu frunze de pătrunjel.

Timp de preparare: 15 min

La rețeta bruschete bio cu măsline şi chili am folosit

Masline Kalamata bio cu samburi, in saramura

Masline Kalamata bio cu samburi, in saramura

vezi produs
Crema bio ardei iute (chili) ecologic

Crema bio ardei iute (chili) ecologic

vezi produs
Ulei bio de masline din Creta P.D.O. extravirgin

Ulei bio de masline din Creta P.D.O. extravirgin

vezi produs
Sare de atlantic fina

Sare de atlantic fina

vezi produs
Piper negru in rasnita de sticla

Piper negru in rasnita de sticla

vezi produs