Rețetă aperitive bruschete bio cu măsline şi chili.
2 porţii
Preparare bruschete bio cu masline si chili: pentru iubitorii de măsline ca mine, un vis. Măsline sunt gustos de picante, iar în combinaţie cu ardeiul iute, coaja de lămâie şi pătrunjelul verde sunt foarte aromate. Vom începe meniul nostru de Crăciun cu o reţetă mediteraneană clasică.
Se scot sâmburii din măsline (măslinele cu sâmburi au mai multă aromă) şi se taie în bucăţi mai mari. Ardeii iuţi bio se taie în jumătate, se scot seminţele şi se taie apoi în fâşii subţiri. Se curăţă ceapa, se taie în jumătate şi apoi se toacă foarte fin. Se spală pătrunjelul şi se toacă mărunt.
Radeţi coaja de la un sfert de lămâie bioi. Se amestecă măslinele cu ardeiul iute, pătrunjelul, crema di pipperoni, coaja de lămâie, ceapa şi uleiul de măsline şi se condimentează cu sare de mare si piper.
Feliile de pâine ciabatta se aşează pe o hârtie de copt. Amestecul de măsline se întinde pe pâinea ciabatta şi se coace la 200°C timp de aproximativ 10 minute. După coacere se presară cu puţin ulei de citrice şi se decorează cu frunze de pătrunjel.
Timp de preparare: 15 min