Rețetă aperitive briose picante cu faina de samburi de dovleac.
pentru circa 12 briose
Pentru aluat:
Pentru sos
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun rosile uscate intr-un vas cu apa si se lasa la inmuiat 5 minute.
In alt vas se introduc faina de dovleac, morcovii rasi, faina de in bio, parmezanul, branza proaspata, praful de copt, uleiul de masline si ouale si se amesteca bine. Se adauga rosiile, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, nucsoara, lapte si se amesteca foarte bine. Aluatul astfel obtinut se toarna in formele de briose, se orneaza cu samburi de dovleac dupa care se introduce in cuptorul incalzit timp de 20- 30 minute.
Pentru sos se introduc intr-o tigaie rosiile, ceapa si usturoiul bio si se calesc in ulei de masline. Dupa ce s-au calit se iau de pe foc si se pune in alt vas in care se adauga branza quark, iaurtul si sucul de lamaie dupa care se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi italiene dupa gust.
Detalii: