Gem de smochine

Creme și sosuri

 Gem de smochine

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă creme și sosuri gem de smochine.

Ingrediente gem de smochine

Rezultă aproximativ 4-5 borcane de gem.

Mod de preparare gem de smochine

Pentru gemul de smochine bio ceaiul de fructe se dă în clocot şi se lasă apoi puţin la răcit. Se toarnă cald peste cubuleţele de caise şi se lasă peste noapte la umflat.

A doua zi tocăm cu un mixer bucăţelele de smochine împreună cu lichidul, până obţinem o compoziţie fină.  Din această cantitate rezultă aprox. 1200 g.
Compoziţia de fructe se amestecă cu zahărul Gelierzucker , coaja şi sucul de lămâie. Beţigaşele de migdale se toacă mărunt şi se adaugă împreună cu scorţişoara.

Amestecul din zahăr şi fructe se dă în clocot şi se fierbe aproximativ 4 minute la foc mic. Se toarnă imediat în borcane cu capac.

Timp de preparare: 4 min 

La rețeta gem de smochine am folosit

Smochine bio

Smochine bio

vezi produs
Ceai de fructe ecologic

Ceai de fructe ecologic

vezi produs
Zahar gelifiant 2:1 ecologic

Zahar gelifiant 2:1 ecologic

vezi produs
Scortisoara de Ceylon macinata bio

Scortisoara de Ceylon macinata bio

vezi produs