Rețetă desert placinta de mere cu faina de migdale si cocos.
pentru o tava cu aproximativ 20 bucati
Pentru aluat:
Pentru partea de sus
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pune hartie de copt intr-o tava. Untul se pune intr-un vas si se topeste dupa care se lasa sa se raceasca. Se taie marul in felii dupa care se adauga sucul de la o lamaie si lingura de zahar si se amesteca.
In alt vas se amesteca fainile , cu vanilia si scortisoara. Pentru aluat se adauga restul de zahar , ouale , sarea si se mixeaza cu ajutorul unui mixer timp de 5 minute pana cand masa obtinuta devine cremoasa. Se adauga untul topit si se amesteca in continuare. Se adauga si amestecul de faina dupa care se obtine un aluat care se toarna in tava.
Peste aluat se adauga merele , zaharul de flori de cocos si feliile de migdale dupa care se introduce in cuptorul incalzit 30-35 minute pana cand aluatul devine maro auriu. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor , se lasa sa se raceasca si se taie in bucatele.
Detalii: