Coltunasi crocanti cu nuca a la Lilly

Dulciuri

 Coltunasi crocanti cu nuca a la Lilly

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă dulciuri coltunasi crocanti cu nuca a la lilly.

Ingrediente coltunasi crocanti cu nuca a la lilly

Aluat:

Pentru topping:

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr din trestie RAPUNZEL RAPADURA®
  • 2 linguri de rom sau coniac
  • 2 linguri de apă
  • 100 g alune de pădure măcinate RAPUNZEL
  • 100 g alune de pădure tocate RAPUNZEL

Pentru decor:

Mod de preparare coltunasi crocanti cu nuca a la lilly

Ingredientele bio se frământă până obţinem un alaut. Tava se unge cu lei Palmo. Aluatul se întinde subţire pe tava de copt şi îl ungem cu gem de caise.

Se topeşte untul, se adaugă zahărul din trestie RAPADURA® şi romul amestecat cu apă şi se dă scurt în clocot. Se ia cratiţa de pe foc, se adaugă alunele tocate şi se distribuie amestecul pe aluat.

Coaceţi 20-30 min. la 180 de grade. Se taie cald în triunghiuri şi se lasă la răcit.

Glazura se topeşte conform indicaţiilor şi scufundăm colţurile prăjiturelelor în ea.

La rețeta coltunasi crocanti cu nuca a la lilly am folosit

Faina alba bio tip 1050

Faina alba bio tip 1050

vezi produs
Zahăr bio RAPADURA din trestie integral

Zahăr bio RAPADURA din trestie integral

vezi produs
Alune de pădure bio demeter

Alune de pădure bio demeter

vezi produs
Ciocolata amaruie cuvertura

Ciocolata amaruie cuvertura

vezi produs