Rețetă dulciuri biscuiti bio, ursuleti condimentati.
Pentru decor: zahăr pudră, apă, glazură de ciocolată amăruie sau de ciocolată cu lapte integral RAPUNZEL
Untul bio se bate împreună cu marţipanul cu miere, zahărul vanilat şi zahărul din trestie până rezultă o compoziţie pufoasă. Se adaugă praful de cacao, oul şi condimentele. Făina se frământă repede împreună cu migdalele pentru a obţine un aluat neted. Aluatul se înfăşoară în folie alimentară şi se ţine cel puţin 1 oră în frigider. Preîncălziţi cuptorul.
Aluatul se întinde la o grosime de aprox. 3 mm pe o suprafaţă tapetată cu faină. Urşii se taie cu o formă şi se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace la mijlocul cuptorului la temperatura de 175°C.
Pentru a obţine urşi polari, ungeţi biscuiţii răciţi cu o glazură groasă din zahăr pudră, iar când glazura este uscată, presăraţi cu zahăr pudră. Topiţi glazura conform indicaţiilor şi faceţi ochii cu ajutorul unei scobitori. Glazura trebuie să fie complet uscată, iar urşii bruni să fie răciţi complet.