Rețetă dulciuri biscuiti crocanti cu martipan in forma de elan.
Martipanul bio se freacă cu unt până avem o compoziţie pufoasă. Se adaugă zahărul Cristallino, zahărul vanilat, uleiul de lămâie şi oul. Faina se amestecă cu praful de copt şi amidonul de porumb ecologic şi se adaugă în aluat. Dacă aluatul lipeşte, lăsaţi-l scurt la rece.
Se presară suprafaţa de lucru cu făină şi se întinde aluatul subţire. Decupaţi aluatul cu o formă specială de elan sau cu o altă formă şi aşezaţi-l apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Biscuiţii se ung cu lapte şi se presară cu scorţişoară bio şi zahăr Cristallino sau felii de migdale.
Coaceţi în cuptorul preîncălzit. Reţetă pentru aprox. 50 de bucăţi
Timpul de coacere: 80-10 minute la 175-200°C.
Sfat: Copiii iubesc aceasta reţetă, deoarece pot folosi diverse forme şi decora biscuiţii folosindu-şi imaginaţia. Biscuiţii din marţipan sunt foarte gustoşi şi nu doar de Crăciun.