Rețetă dulciuri fursecuri cu migdale si tonka.
Pentru umplutură:
Untul bio trebuie să fie în mod necesar la temperatura frigiderului. Se taie în cubuleţe de aprox. 1 x 1 cm şi se amestecă împreună cu zahărul, nişte coajă de lămâie rasă şi un praf de vanilie Bourbon. Se adaugă gălbenuşurile de ou. Apoi se cerne faina deasupra şi se frământa repede pentru a obţine un aluat neted, care se lasă cel puţin 2 ore la frigider.
După perioada de repaus întindeţi aluatul la o grosime de 5 mm şi decupaţi monede/fursecuri.
Fursecurile gata tăiate se apasă la mijloc cu dosul unei linguriţe şi se ung cu gălbenuş de ou. Apoi lăsaţi fursecurile încă 30 de minute la frigider.
Fursecurile se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 6 - 8 minute până se rumenesc.
După ce se răcesc se decorează în adâncitură cu un strop de cremă de migdale şi tonka (de la frigider) şi cu o jumătate de migdală.