Rețetă dulciuri fursecuri bio magia nucilor.
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Pentru decor:
Faină pentru tapetat suprafaţa de lucru, hârtie de copt pentru tavă, forme rotunde pentru decupat aluatul sau un pahar cu diametrul de aprox. 3,5 cm
Faina se amestecă cu praful de copt şi alunele într-un castron. Faceţi o adâncitură în mijloc, în care puneţi zahăr Cristallino, sare de mare, scorţişoară, vanilie şi ou. Untul se taie în fulgi şi se distribuie pe margine. Se frământă rapid din exterior spre interior până obţinem un aluat neted.
Se acoperă şi se lăsa timp de 30 de minute în frigider.
Suprafaţa de lucru se presară cu făină, apoi se întinde aluatul la o grosime de 0,5 mm şi decupăm fursecurile. Aşezaţi-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi-le în cuptorul preîncălzit.
Apoi se iau cu atenţie şi se lasă pe un grătar la răcit.
Se unge gemul pe jumătate din cantitatea de fursecuri, iar cealaltă jumătate se lipeşte deasupra.
Glazura se topeşte încet pe baie de aburi. Se ung marginile fursecurilor cu glazură şi apoi se rostogolesc prin alunele măcinate. Se pune un strop de glazură pe fursecuri, iar deasupra se lipeşte o jumătate de sâmbure de nucă sau de nucă pecan.
Timpul de coacere: 80-10 minute la 200-220°C.
Sfat: Pentru o variantă mai deschisă la culoare, puteţi folosi migdale în locul alunelor şi glazură din ciocolată albă în loc de cea din ciocolată amăruie.