Rețetă dulciuri pinguini de ciocolată bio.
pentru aluat:
pentru decor:
Reţetă pentru aproximativ 60 de bucăţi.
Se freacă untul bio cu zahărul până rezultă o compoziţie pufoasă, apoi se adaugă condimentele, făina, budinca si laptele. Se amestecă toate ingredientele şi se frământă până obţinem un aluat moale. Întindeţi aluatul pe o suprafaţă tapetată cu faină şi decupaţi pinguinii cu ajutorul formelor speciale. Aşezaţi pinguinii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi-i aprox.12 minute, iar apoi lăsaţi-i să se răcească. Glazura se topeşte conform indicaţiilor. Coloraţi pinguinii cu o pensulă. După ce s-a uscat glazura de ciocolată, amestecaţi cu grijă zahărul pudră cernut cu câteva picături de apă până rezultă o pastă groasă şi albă. Cu aceasta coloraţi burta. Lăsaţi glazura să se usuce bine, înainte de a păstra pinguinii într-o cutie.
Timpul de coacere: 12 minute la 180°C.
Sfat: Aluatul se prepară rapid şi se modelează foarte bine. Foarte potrivit pentru coptul alături de cei mici. Surprindeţi-vă prietenii cu pinguini cu cappuccino: pur şi simplu utilizaţi cappuccino RAPUNZEL în loc de budincă de ciocolată. O "necesitate" pentru iubitorii de cafea.