Rețetă dulciuri prajiturele bio cu arahide, reteta pentru copii.
pentru aproximativ 25 de prăjiturele
după preferinţe: arahide sau fructe uscate RAPUNZEL pentru decor
Se încinge cuptorul la 190°C.
Se amestecă faina si praful de copt. Margarina se adaugă în bucăţi mici şi se frământă. Se taie caisele, se adaugă zahărul, untul de arahide şi stafidele şi se amestecă bine.
Se bate oul şi se frământă repede toate ingredientele. Aluatul se împarte în 25 de porţii, se formează bile de aprox. 3 cm, care se pun pe o tavă de copt tapetată uşor cu făină şi se aplatizează cu o furculiţă.
Se decorează, după gust, cu alune şi fructe uscate şi se coc 10 - 12 minute până se rumenesc. Se lasă pe grătar la răcit.
Timp de preparare: 20 minute (plus timpul de coacere).
Sfat: gemul de alunele mai fin dă o consistenţă mai fină, iar prăjiturelele sunt mai puţin sfărâmicioase. Răciţi mâinile cu apă rece înainte de a adăuga untul, astfel compoziţia nu va mai lipi atât de mult pe degete. Pentru a obţine biscuiţi mai subţiri, întindeţi aluatul cu puţină făină şi tăiaţi prăjiturelele cu forme rotunde.