Rețetă dulciuri cornulete cu umplutura cu mere si nuci.
2 porţii
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, iar untul se topeşte. Făina se cerne într-un castron şi se amestecă cu laptele cu drojdie, untul cald, oul, zahărul şi sarea. Aluatul se acoperă şi se lasă 40 de minute la dospit.
Pentru umplutură se amestecă ingredientele specificate. Aluatul se întinde sub forma unui dreptunghi pe o suprafaţă tapetată cu faină. Tăiem triunghiuri, pune nişte umplutură în mijloc şi le rulăm din partea mai lată înspre vârf. Formăm nişte cornuleţe puţin îndoite (croissant) şi le aşezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu gălbenuş de ou deasupra şi se lasă din nou scurt la dospit. Se coc 20 min la 180°C.