Rețetă dulciuri coltunasi cu ghimbir bio.
aprox. 50 de bucati
pentru aluat:
pentru umplutură:
pentru decor:
Cerneţi făina pe suprafaţa de lucru şi faceţi un gol în mijloc. Zahărul din trestie, gălbenuşurile de ou şi vanilia se pun în adâncitură, iar untul se taie în fulgi şi se distribuie pe margine. Se frământă repede toate ingredientele până obţinem un aluat omogen. Aluatul se înfăşoară în folie alimentară şi se ţine aprox. 1 oră în frigider. Intre timp tăiem caisele şi beţigaşele de ghimbir şi le amestecăm cu migdale, suc de portocale şi sirop de arţar. Aluatul răcit se întinde la o grosime de 5 mm pe o suprafaţă tapetată cu faină. Tăiam aluatul cu ajutorul unor forme rotunde (diametrul. 5 cm) şi îl aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungem rondelele din aluat cu albuş de ou, iar cu o linguriţă punem umplutura în mijloc. Ridicăm marginea cu degetele, astfel încât să obţinem un triunghi. Partea exterioară o ungem cu gălbenuş de ou şi coacem colţunaşii 12-15 minute, iar apoi îi lăsăm să se răcească. Glazura se topeşte conform indicaţiilor, iar apoi ungem colţurile prăjiturelelor cu ea.
Timpul de coacere: 12-15 minute la 200°C
Sfat: Dacă nu vă place gustul de ghimbir, puteţi substitui beţigaşele de ghimbir cu smochine uscate. Au un gust foarte fin.