Rețetă dulciuri tort de biscuiti bio cu alune, cu gust de fructe si de nuca.
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Tava Springform se tapetează cu hârtie pergament. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat aprox. 7 min. cu apa fierbinte până obţinem o cremă spumoasă. Albuşurile se bat cu miere sau zahărul de trestie. Cu o spatulă adăugaţi uşor făina şpelta, crema din gălbenuşurile de ou şi albuşurile bătute. Compoziţia cu ou se pune în tava Springform şi se nivelează cu un cuţit, iar apoi se presară cu 50 g alune măcinate. Se coace 10-12 min. la 200°C (treapta 3 la cuptorul cu gaz) ) (la mijlocul cuptorului).
Se scoate pe grătarul de răcit, se îndepărtează hârtia de copt şi se lasă să se răcească bine. Tortul se taie în 1 sau 2 blaturi separate.
Gemul de alune se omogenizează bine cu puţină apă călduţă. Fiecare blat se unge cu pastă de alune de pădure. Portocalele se decojesc ca un măr. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit tăiem portocala fileuri.
Frişca se bate cu mierea, iar apoi se adaugă vanilia. Tortul se umple cu 2/3 din cremă şi cu fileurile de portocale. Se pun toate blaturile unul deasupra celuilalt şi se decorează cu restul de frişcă şi cu alunele măcinate.Se lasă cel puţin 2 ore la frigider.
Sfat: Acest tort se poate varia cu fructe de sezon (căpşuni ...)