Rețetă fel principal cartofi gratinati cu sos pesto de hasmatuchi.
pentru 4 persoane
Pentru sosul pesto:
Se amesteca pasta de migdale cu Creme fraiche, smantana si suc de lamaie. Legumele taiate, cartofii dulci bio, se condimenteaza cu sare, piper bio si se adauga amestecul cu pasta de migdale, dupa care se amesteca foarte bine. Se aseaza compozitia intr-o cratita, se presara deasupra branza si se introduce in cuptor la 160°C. Cand partea de deasupra capata o culoare maro aurie, se micsoreaza temperatura in cuptor la 100°C si se mai lasa cateva minute.
In acelasi timp se ia hasmatuchi, se spala si se scutura de apa. Se iau frunzele de pe tulpini si si impreuna cu arahidele se toaca marunt. Dupa care se ia coaja de limeta, branza, usturoi si ulei si se face un toping care se serveste peste produsul gratinat.
Timp de preparare: 20 min
Timp de coacere: circa 1 h