Rețetă fel principal castane borgignon cu piure de cartofi si fasole.
Pentru castanele Bourgignon
Pentru piure de cartofi si fasole
Detalii:
Ceapa, morcovii, telina si ciupercile se vor taia in cubulete si se vor cali in ulei de masline, dupa care se adauga pasta de usturoi si pasta de tomate si se calesc in continuare. Se adauga condimentele, sarea, piperul, nucsoara, cimbru, foile de dafin, boia dupa care se adauga un paharel de vin rosu si se fierbe in continuare. Se taie castanele, nucile si se adauga. Se fierbe in continuare incet timp de aproximativ 1/2 ore timp in care se adauga vinul putin cate putin pana se toarna toata cantitatea.
Se adauga amidonul in supa pentru a ingrosa Bourgignonul si se condimenteaza cu condimente si sosul de soia.
Se curata cartofii de coaja si se taie in cubulete dupa care se introduc in apa sarata 20 minute. Se scot , se lasa sa se scurga, se amesteca cu bautura de plante si cu musul de migdale dupa care se face pireu.
Fasolea se taie bucatele si se introduce in supa, unde se fierbe timp de 10 minute.
Castanele si fasolea se aranjeaza peste pireu , dupa care se serveste . La acest fel de mancare se potriveste o sticla de vin rosu.