Castane Borgignon cu piure de cartofi si fasole

Fel principal

 Castane Borgignon cu piure de cartofi si fasole

rețetă bio publicată la 20.08.2021

Rețetă fel principal castane borgignon cu piure de cartofi si fasole.

Ingrediente castane borgignon cu piure de cartofi si fasole

Pentru castanele Bourgignon

  • 2 cepe rosii
  • 3 morcovi
  • 100g telina
  • 200g ciuperci Shitake sau champinion
  • 4 linguri ulei masline nativ Rapunzel
  • 1 lingurita de crema de usturoi 
  • 2 linguri de pasta de tomate bio
  • sare de mare Atlantic Rapunzel
  • piper, nucsoara, boia, 2 lingurite de cimbru uscat, 2 frunze de dafin
  • 600 ml de vin Merlot 
  • 200 g de castane comestibile prefierte
  • 30 g de nuci jumatati 
  • 2 lingurite de amidon alimentar bio
  • 350 ml de supa clara fara drojdie Rapunzel
  • 2 linguri de sos de soia bio

Pentru piure de cartofi si fasole

Detalii:

  • timp de preparare: 75 minute
  • produs vegan
  • produs clad
  • timp de preparare lung

Mod de preparare castane borgignon cu piure de cartofi si fasole

Ceapa, morcovii, telina si ciupercile se vor taia in cubulete si se vor cali in ulei de masline, dupa care se adauga pasta de usturoi si pasta de tomate si se calesc in continuare. Se adauga condimentele, sarea, piperul, nucsoara, cimbru, foile de dafin, boia dupa care se adauga un paharel de vin rosu si se fierbe in continuare. Se taie castanele, nucile si se adauga. Se fierbe in continuare incet timp de aproximativ 1/2 ore timp in care se adauga vinul putin cate putin pana se toarna toata cantitatea.

Se adauga amidonul in supa pentru a ingrosa Bourgignonul si se condimenteaza cu condimente si sosul de soia.

Se curata cartofii de coaja si se taie in cubulete dupa care se introduc in apa sarata 20 minute. Se scot , se lasa sa se scurga, se amesteca cu bautura de plante si cu musul de migdale dupa care se face pireu.

Fasolea se taie bucatele si se introduce in supa, unde se fierbe timp de 10 minute.
Castanele si fasolea se aranjeaza peste pireu , dupa care se serveste . La acest fel de mancare se potriveste o sticla de vin rosu.

La rețeta castane borgignon cu piure de cartofi si fasole am folosit

Ciuperci feliate ecologice la borcan

Ciuperci feliate ecologice la borcan

vezi produs
Ulei de masline bio extravirgin 1l

Ulei de masline bio extravirgin 1l

vezi produs
Pasta de tomate 22% substanta uscata bio

Pasta de tomate 22% substanta uscata bio

vezi produs
Amidon de cartof fara gluten

Amidon de cartof fara gluten

vezi produs
Bautura de ovaz integral ecologic

Bautura de ovaz integral ecologic

vezi produs
Pasta alba de migdale ecologica

Pasta alba de migdale ecologica

vezi produs
Nucsoara macinata bio

Nucsoara macinata bio

vezi produs