Rețetă fel principal curry cu linte bio si dovleac.
4 porţii
Un curry fin şi echilibrat cu linte bio, proaspăt şi uşor, cu accente picante
Se curăţă ghimbirul şi usturoiul şi se taie cubuleţe. Dovleacul se taie în jumătate, se scot seminţele şi apoi se taie în 2 bucăţi de cm lăţime. Se spală lintea.
Încingeţi uleiul într-o tigaie, prăjiţi ghimbirul 2 minute, apoi adăugaţi usturoiul şi căliţi puţin totul. Adăugaţi dovleacul bio şi căliţi-l amestecând mai departe. Condimentaţi cu sare. Apoi se presară cu zahăr şi se amestecă în continuare până când zahărul se dizolvă. Se pun 2 linguriţe de praf de curry, se amestecă bine şi se stinge cu supa clară. Se adaugă lintea, se dă în clocot şi se fierbe încă 20 de minute într-o oală închisă.
Se rade coaja de lămâie şi se storc 2-3 linguri de suc. Se condimentează cu sare, praf de curry, suc de lămâie şi jumătate de coajă de lămâie. Se decorează cu creme fraiche şi se presară cu fulgi de chili şi restul de coajă de lămâie.