Rețetă fel principal felii de mamaliga bio cu praz pe ragu de tomate.
4 porţii
Se fierbe laptele cu supa limpede. Fâşiile de praz se călesc în unt şi se adaugă la lapte. Se presară grişul de porumb în ploaie, se fierbe doar puţin şi se lasă aprox. 5 minute la umflat. Apoi se amestecă oul în compoziţie şi se condimentează cu sare cu plante. Se unge o tavă de copt şi se aşează mămăliga uniform pe ea la o grosime de aprox. 2 cm. Amestecul răcit se taie în triunghiuri sau pătrate egale şi se prăjeşte într-o tigaie cu ulei de gătit sau Palmo Special până se rumeneşte.
Se încălzeşte sosul de tomate şi se serveşte cu feliile de mămăligă. Se serveşte cu salată proaspătă.
Sfat: Pentru iubitorii preparatelor din bucătăria mediteraneană recomandăm sosul de roşii Rapunzel Olivia.
Timp de preparare: 35 minute