Rețetă fel principal linguine spinaci con crema di mandorle.
2 porţii
Se spală roşiile cherry şi se amestecă cu 2 linguri de ulei de măsline şi cu zahărul din trestie.
Se condimentează cu sare şi piper. Se coc în cuptor la 250 ° C pe o tava tapetată cu hârtie de copt pe şina de sus, aproximativ 15 minute până când sunt caramelizate uşor.
Linguine se fierb al dente în apă clocotită cu sare. Se scurg şi se presară cu ulei de măsline. Se curăţă ceapa şi usturoiul. Ceapa se taie în jumătate şi se taie în fâşii subţiri. Usturoiul se taie mărunt. Se încing 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie şi se sotează ceapa aproximativ 2 minute. Se adaugă usturoiul şi se căleşte totul aproximativ 2 minute. Se adaugă gemul de migdale şi apa şi se condimentează bine cu sare, piper şi nucşoară proaspăt (!) rasă.
Spanacul se spală, se usucă uşor şi se amestecă cu grijă cu sosul picant. Se ia de pe foc şi se pune peste paste. Pastele se aşează pe farfurie, se presară mugurii proaspeţi deasupra şi se garnisesc cu roşii caramelizate. Încă un strop de ulei de măsline şi puţin piper negru proaspăt. Savuraţi!