Rețetă fel principal frigarui de legume bio.
4 porţii
Ca garnitură: 350 g orez bio Basmati RAPUNZEL
Se încinge în prealabil grătarul. Tigaia gril sau grătarul se căptuşesc cu o folie de aluminiu.
Se curăţă usturoiul şi se dă prin presă. Se amestecă cu sos de soia, ulei, piper şi coriandru.
Se curăţă legumele şi se taie cubuleţe. Se decojeşte ceapă roşie şi se taie în opt bucăţi.
Eventual opăriţi legumele şi apoi marinaţi-le scurt în marinada cu condimente pregătită în prealabil. Legumele se pun pe ţepuşă şi apoi se aşează pe tigaia gril.
Se frig pe grătarul fierbinte aproximativ 10-15 minute, în funcţie de legume, şi se întorc de mai multe ori până când legumele sunt pătrunse.
Sfat: Se serveşte cu sos de susan şi arahide, vezi secţiunea sosuri.